Jednoglasna odluka: Od iduće sezone igrat će se Superkup Bosne i Hercegovine!

Na redovnoj Skupštini NSBiH

Jednoglasna odluka: Od iduće sezone igrat će se Superkup Bosne i Hercegovine! · Zvanično

Endin Čaušević, foto: T. Hebib
Teme:

U Sarajevu se trenutno održava redovna Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovina, a na dnevnom redu našla se i tačkva vezana za Superkup naše zemlje koji će se igrati ponovo nakon više od dvije decenije.

Redovna Skupština NSBiH počela je nešto iza 11 sati u hotelu Hills na Ilidži, a nakon uvodnih obraćanja razgovaralo se o ponovnom igranju Superkupa Bosne i Hercegovine.

Odlučeno je da će se nakon više od 20 godina u našom zemlji ponovo igrati Superkup i da će se klubovi od iduće sezone boriti i za treći trofej.

Odluka da će se od iduće sezone igrati meč Superkupa BiH usvojena je jednoglasno.

Superkup će se igrati po formatu prvak lige protiv pobjednika Kupa BiH. Ovaj meč će se igrati nakon posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To znači da ćemo Superkup BiH gledati već u narednoj sezoni kada će se za ovaj trofej boriti Borac i Zrinjski.

Kako je SportSport ranije najavio utakmica Superkupa najvjerovatnije igrat će se na egzotičnoj destinaciji, a to je Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Top Komentari

Alenizmostara
Ovo da se igra u Emiratima je nevidjena glupost. Igrati ce se bukvalno pred praznim tribinama. U većem dijelu Evrope nasi su klubovi potpuna nepoznanica, a da ne pričamo o drugim kontinentima. Treba neko objasniti likovima u savezu zašto evropski velikani igraju super kup tamo. Realno, nisu ga trebali bi uvoditi ako ce se tamo igrati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi