Još dva kluba ulaze u Superligu?
FOTO: EPA

Čeka se zvanična informacija

Još dva kluba ulaze u Superligu?

H. Zilić

Vodeći francuski mediji objavili su vijesti da će ova država imati sigurno dva kluba svake sezone u novoj Superligi.


Superliga će imati 20 klubova. Ligu je formiralo 12 klubova, a to su: Real madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Juventus , Inter i Milan.

Bit će zanimljivo vidjeti koji klubovi će popuniti preostalih osam mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama koji je objavio France-Presse, Francusku bi u prvom izdanju mogli predstavljati Monaco i Lyon, tako da bi se došlo do cifre od 14 klubova.

PSG odbacuje mogućnost učešća, kao i Marseille. Lille također nije zainteresovan, pa bi Francuzi mogli Monaco i Lyon ubaciti u Superligu.

Prema pisanjima medija u Francuskoj ova dva kluba se još nisu oglasila oko Superlige, a obzirom da imaju "evropski DNK" i da su postizali značajne rezultate u evropskim takmičenjima, njihovo učešće bi dalo dodatni "šmek" novom takmičenju koje je naišlo na oštre reakcije fudbalske javnosti.

Jedna od hipoteza koja se provlači francuskim medijima je i ta da dvije prvoplasirane ekipe iz Ligue 1 izbore plasman u Superligu. Obzirom da su u vrhu PSG i Lille, naredne dvije ekipe iza njih su upravo Monaco i Lyon, pa prema i toj teoriji, sve je izglednije de će Kneževi i Lavovi biti 13. odnosno 14. klub učesnik Superlige.

Top Komentari

WOLF20
Eh cuj Monaco, zadnji put bitan faktor bili kad je Dado Prso igrao
12 1
Mahatma.Barbie
Oni kao hoće da naprave svoje takmičenje, mi im kao ne damo.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi