Fernandes je prvi igrač klubova Superlige koji se javno usprotivio tom projektu

Svjestan gdje to sve vodi

Fernandes je prvi igrač klubova Superlige koji se javno usprotivio tom projektu

E. Škorić

Nogometaš Manchester Uniteda Bruno Fernandes prvi je igrač klubova učesnika Superlige koji se usprotivio istoj.

Nakon što je potvrđeno da kreće Superliga Evrope, počele su stizati razne reakcije.

Dosta je usprotivljenja planu koji dovodi budućnost nogometa pod znak pitanja. Mnogi su bijesni, svjesni da sve gubi smisao, da UEFA-ina atraktivna takmičenja kao što su Liga prvaka odlaze u prošlost...

Uglavnom negativne reakcije stižu od klubova koji nsu prihvatili da igraju Superligu, a Portugalac iz redova Manchester Uniteda, Bruno Fernandes, prvi je nogometaš jednog od 12 klubova koji su prihvatili da igraju ovo natjecanje, a koji se javno usprotivio tome.

"Lopta. Pjesma. San..", objavio je Olympiakosov bivši nogometaš Daniel Podence, sunarodnjak i prijatelj Fernandesa. Bruno je podijelio njegovu fotografiju na Instagramu i jasno poručio da mu se ne sviđa ideja o Superligi.

Ovo je veliki udarac za nogomet, svjesni su toga mnogi, no ostaje da se vidi šta će se kasnije dešavati. UEFA i FIFA prijete na razne načine, ali čelnici novoformirane lige ne misle odustati od projekta koji donosi bogatstvo za sve timove koji budu dio istog.

Oglasi

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin odlučan je da da se zabrane nastupi igrača klubova Superlige za reprezentacije.

"Nogometni svijet je ujedinjen, vlade su ujedinjene, svi smo protiv ovog besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje reprezentacije", kazao je Čeferin.

Kao glavni razlog za osnivanje Superlige 12 klubova je navelo novac, međutim Čeferin ima drugačiji stav po tom mišljenju.

"UEFA 90 % zarađenog novca reinvestira u projekte. Superliga je u interesu desetak klubova, ne bih iz nazvao prljavom desetinom. Osnovni princip se ne može promijeniti. To je nešto što traje vječno. Za neke to ne postoji, jedino što postoji je novac u džepu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham su osnivači Superlige.

Top Komentari

ArmiNN
Ubit Pereza,nema namještanja,nema superlige
10 4
WOLF20
Ovo su ameri glupi krivi, hoce nesto poput NBA
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi