Dva velikana nećemo gledati u Superligi
FOTO: EPA

"Fudbal nam je dio života"

Dva velikana nećemo gledati u Superligi

H. Zilić

Škotski velikani Rangers i Celtic mogu zaboraviti na učešće u Superligi.


Izvršni direktor SPFL-a, Neil Doncaster rekao je da Fudbalski savez Škotske podržava UEFA-u i da bi Superliga imala štetan utjecaj na evropski fudbal, ali i šire.

"Ovakvi prijedlozi mogu imati samo štetne posljedice, Nije ni čudo što su navijači širom svijeta ogorčeni i što ne žele ovakav vid takmičenja", rekao je Doncaster, a zatim nastavio:

"Vjerujem da bi takvo takmičenje imalo dramatične posljedice globalno i fudbal bi bio uništen, a to ne želimo. Ove prijedloge je dala neka samoizabrana grupa ljudi i oni predstavljaju opasnost za sport i fudbal. Mi fudbal volimo i borit ćemo se protiv ovakvih ideja. Prošli smo mnogo toga, fudbal nam je dio života. Ne bi trebali dozvoliti ovakve lude ideje koje vode prema uništavanju."

Ovo znači da Rangersi i Celtic neće igrati Superligu, za razliku od njihovih komšija iz Engleske.

"Stav SPFL je jedinstven za sve klubove. Tu nema dileme. Siguran sam da naša dva najveća kluba nisu ni razmišljala o ovom besmislenom projektu kakav je Superliga. Bit ćemo na strani UEFA-e i zajedno se boriti protiv ove sile."

Škotska je još jedna članica UEFA-e koja ne podržava Superligu, a prije nje glas su digle Njemačka, Norveška i Rusija.

Top Komentari

Realist
Nisu ih ni zvali
5 0
Tmm1987
Pa i da su za nemaju mjesta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti