Kante je zakasnio na okupljanje reprezentacije, Deschamps kao da je jedva dočekao

Imao je spremno pitanje

Kante je zakasnio na okupljanje reprezentacije, Deschamps kao da je jedva dočekao

A. Čaušević

N'Golo Kante je u finalu Lige prvaka odigrao još jednu maestralnu partiju, međutim sjajni Francuz nema previše vremena za predah. 

Kante je bio najbolji pojedinac susreta u minimalnoj pobjedi Chelseaja nad Manchester Cityjem s minimalnih 1:0, a UEFA ga je proglasila igračem utakmice.

Ovaj 168 centimetara neumorni motor je jedan od najkonstantnijih igrača u svijetu fudbala proteklih godina i omiljen je kod većihe ljubitelja fudbala.

Osim što na terenu nikad ne odustaje Kante je poznat i po svojoj skromnosti i poniznosti, a vrlo često stidljivo prilazi peharima i trofejima koje osvoji.

I u finišu utakmice Chelsea - Manchester City nije znao da glumi kako bi ukrao vremena iako je imao savršenu priliku za to. Sve su to detalji zbog kojih ga svi cijene i poštuju.

Oglasi

Kakav je čovjek Kante najbolje pokazuje scena iz 2018. godine kada je zakasnio na okupljanje reprezentacije Francuske, a Didier Deschamps kao da je jedva to dočekao.

Umjesto da čestita i da se divi veznjaku zbog svega urađenog, Deschamps je odmah počeo ispitivati Kantea zašto kasni.

Kante mu je odgovorio da je voz kasnio, a na to mu je Deschamps poručio da je samo trebao da trči, jer je brži i od voza. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nekoliko mjeseci kasnije Kante je bio odličan na Svjetskom prvenstvu i nosi velike zasluge zašto je Francuska postala najbolja na Mudijalu u Rusiji.

Iskusni 30-godišnjak se nalazi u životnoj formi. Već sada je među prvim kandidatima za Zlatnu loptu, a ako s Trikolorima postane prvak Evrope sigurno će mu se šanse značajno povećati za prestižnu nagradu.

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Brat musliman, ponos svih muslimana na svijetu!
28 2
Vela82
Ovakvi ljudi samo Muslimani mogu biti!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi