Sušić: Barišić je kriv što nisam potpisao za Inter

Na kraju otišao u Genk

Sušić: Barišić je kriv što nisam potpisao za Inter

Bh. reprezentativac Tino-Sven Sušić i danas se nerado prisjeti detalja vezanih za propali transfer u Inter. 

Sušić je u protekle četiri godine bio jedan od najboljih u HNL-u i o transfer u jači klub svakodnevno se špekulisalo. Iako je na kraju završio u Genku, malo je nedostajalo da se proda u Inter s kojim je bio dogovorio gotovo sve. 

"Pregovori su bili uspješni, spakovao sam bio i kofere. Milan Rapaić, prijatelj porodice i menadžer nazvali su me i rekli da je sve u redu i da ću uskoro postati igrač Intera. Italijanski mediji i Roberto Mancini su već najavili moj dolazak, a onda je u posljednji tren izabran Brozović", izjavio je Sušić i dodao:

"Za sve je kriv Mirko Barišić, predsjednik Dinama koji kontrolira gotovo cijeli hrvatski fudbal. On je odgovoran za sve transfere i već je u Inter prodao Kovačića. Kada je saznao za dogovor Intera i Hajduka, ponudio je Brozovića. Zbog odnosa kojeg imaju on i Inter, odluka je pala na Brozovića", istakao je Sušić. 

Na kraju Sušić se morao zadovoljiti sa Genkom u kojem je imao priliku nastupati kao junior.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi