Sušić i Spahić glasali za Riberyja

Selektor i kapiten BiH

Sušić i Spahić glasali za Riberyja

Zlatna lopta za najboljeg fudbalera u 2013. godini večeras je nakon "borbe" između Ronalda, Messija i Riberyja završila u rukama portugalskog fudbalera, po drugi put u njegovoj igračkoj karijeri.

Portugalac za kojeg je protekla godina bila možda i najbolja na individualnom nivou, dobio je najviše glasova selektora i kapitena reprezentacija pod okriljem FIFA-e.

Ipak, iz BiH glasovi su otišli "na račun" francuskog fudbalera Francka Riberyja koji je sa svojim Bayernom u prošloj godini osvojio sve što se moglo osvojiti. I dok je selektor reprezentacije BiH još ranije u jednoj od svojih izjava za francuske medije rekao kako će glasati za fudbalera iz zemlje u kojoj je i sam nastupao, odluka kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića poznata je tek večeras.

Komandant odbrane naše selekcije i Bayer Leverkusena odlučio se glasati za igrača koji nastupa u istoj ligi, pa je najveći broj bodova fudbaler Apotekara dodijelio igraču aktuelnog šampiona Njemačke, Evrope i svijeta Francku Riberyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti