Sušić među najslabije plaćenim selektorima

Razgovori o produženju ugovora možda već sutra

Sušić među najslabije plaćenim selektorima

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić večeras bi trebao automobilom iz Pariza stići u Sarajevo.

Pape bi već sutra mogao početi pregovore sa predsjednikom Komiteta za normalizaciju Ivicom Osimom, oko produženja ugovora koji mu ističe za nekoliko dana, tačnije 31. decembra.

"Komitet je jednoglasno odlučio da Sušić treba da ostane selektor, a on će na kraju odlučiti da li će prihvatiti uvjete koje smo mu spremni ponuditi", rekao je ambasador bh. fudbala Faruk Hadžibegić.

"Sušiću ćemo ponuditi nešto bolje finansijske uslove od ovih koje je imao do sada, ali moram naglasiti da su oni i dalje vjerovatno najniži u Evropi i svijetu. Nažalost, takva nam je finansijska situacija", dodao je Hadžibegić.

Mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine najslabiji je plaćen posao od svih selektorskih mjesta u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.