Sušić: Možda i nastavimo kvalifikacije

Selektora BiH nije iznenađen suspenzijom

Sušić: Možda i nastavimo kvalifikacije

Jutrošnja zvanična potvrda o suspenziji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije iznenadila gotovo nikoga, pa ni selektora A reprezentacije Safeta Sušića.

"Ma, suspenzija je odlučena davno. Ovo jutros nije ništa novo, jer je samo usvajanje statuta moglo spriječiti suspenziju. Ovo za mene nije ama baš nikakvo iznenađenje, jer je ovo samo formalna objava ranije donesene odluke", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Iako se u tekstu suspenzije ne navodi da li će reprezentaciji biti dozovoljen nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, spominje su mogućnost da se do juna, kada Zmajevi gostuju u Rumuniji, neke stvari i srede, te da BiH nastavi igrati kvalifikacije.

"I ja se tome nadam. Dobio sam dosta informacija sa raznih strana da bi se to i trebalo desiti i nadam se da će reprezentacija i klubovi moći igrati evropska takmičenja jer se radi o nedužnim ljudima", smatra Sušić.

"Ja nemam drugog izbora već da nastavim sa svojim radom, ali nije lako. Stalno isključujem i uključujem telefon, jer ne znam šta da kažem ljudima kada nazovu. Jednostavno, nisam pametan, nemam pravu informaciju i ne znam šta će da bude. Ipak, vjerujem da će UEFA i FIFA naći riješenje, jer je očito da ljudi koji su do sada vodili savez nisu mogli naći rješenje, niti su se potrudili da ga nađu", dodao je Pape u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.