Sušić: Ne želim napustiti Evian

Bivšem selektoru BiH ne cvjetaju ruže

Sušić: Ne želim napustiti Evian

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić sa svojim Evianom  u posljednje vrijeme bilježi vrlo loše rezultate u francuskoj Ligue 2.

Evian se nakon 19 kola nalazi na skromnoj 12. poziciji, a uz sve to ima i utakmicu više naspram svih ostalih ekipa u ligi, osim Nancyja od kojeg je sinoć poražen rezultatom 1:0.

Safet Sušić je u izjavi nakon poraza govorio o svom statusu u Evianu, a istakao je kako se ne namjerava predati prije vremena.

"Razgovarao sam sa predsjednikom prije utakmice. On je taj koji donosi odluke o mojoj sudbini. Mogu reći 'odlazim' i spakovati svoje kofere, ali to mi nije u cilju. U Evian nisam došao da bih ga napustio nakon samo tri mjeseca", rekao je Sušić, koji je potom govorio o nastavku sezone:

"Vjerujem da možemo napraviti mnogo toga u drugoj polusezoni. U ovoj ligi ima između 10 i 12 klubova koji imaju ambiciju da se plasiraju u viši rang i konkurencija je jaka. Mi smo na ljeto imali mnogo promjena u igračkom kadru, napustili su nas neki važni igrači ali mislim da u nastavku možemo zaigrati onako kako se od nas očekuje".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim reprezentacije BiH i Eviana, Safet Sušić se trenerskim poslom bavio u Cannesu, Al Hilalu i brojnim turskim klubovima kao to su Istanbulspor, Konyaspor, Ankaragucu i Rizespor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.