Sušić: Nema poziva na preporuku!

U Premijer ligi BiH ima potencijalnih Zmajeva

Sušić: Nema poziva na preporuku!

Iako se u medijima u posljednje vrijeme provlači ime Jasmina Sudića, stopera Malmea, kao novog reprezentativca Bosne i Hercegovine, za sada od toga nema ništa.

Dvadesetogodišnji stoper švedskog Malmea Jasmin Sudić fudbaler je koji je izrazio želju da obuče bh. nacionalni dres, ali selektor Zmajeva Safet Sušić ne želi davati pozive igračima, bez da je predhodno provjerio njihovu kvalitetu.

"Za sada ne znam da li će Sudić ili bilo ko novi da se pojavi na spisku", kaže Sušić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Dobio sam informaciju za Sudića da se radi o solidnom igraču, ali to neće biti dovoljno da dobije poziv u reprezentaciju. Moram nešto razjasniti. Ni jedan igrač neće dobiti poziv na osnovu nečije preporuke. Nije dovoljno da mi neko dođe i kaže da je taj i taj igrač dobar i da zaslužuje igrati u reprezentaciji. Od toga nema ništa. Spreman sam poslušati svačiji savjet, ali dok se ja ili moji pomoćnici ne uvjerimo, niko neće dobiti poziv na taj način".

"Prvi kriterij za poziv u reprezentaciju jeste da igrač igra u dobroj ekipi, u dobroj ligi i da je standardan. Meni za Sudića ne znači ništa činjenica da on igra u Malmeu, jer je švedska liga za nijansu jača od naše. Spreman sam saslušati i pogledati svakog igrača, ali, ponavljam, niko neće dobiti poziv na osnovu preporuke", kategoričan je Pape.

Možda u Premijer ligi BiH ima neko ko bi mogao zaslužiti poziv. Planirate li gledati neke utakmice domaćeg prvenstva?

"Svakako. U narednih nekoliko dana će doći u BiH i pogledaću nekoliko utakmica domaćeg prvenstva. Za igrače iz naše lige mi nije niko ništa sugerisao, a mislim da bi se tu moglo naći nekoliko zanimljivih imena".

"Nakon toga, posjetiću Hrvatsku, gdje igraju Boris Pandža, Senijad Ibričić i Ermin Zec, a možda se nađe još neko. Onda ću otputovati za Austriju gdje također igra nekoliko naših igrača. Sve u svemu, potrebno je posmatrati igrače, vidjeti ko igra u kakvoj formi, pa onda pažljivo sastaviti spisak. Mi nemamo 150 igrača. Ja računam na ovih 20 što su bili na prvom okupljanju, plus još nekoliko iz stranih liga i nekoliko iz domaće lige", zaključio je Pape.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.