Sušić objavio spisak reprezentacije BiH

Zmajevi uoči Švedske i Njemačke

Sušić objavio spisak reprezentacije BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić prije nekoliko je trenutaka objavio spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim prijateljskim utakmicama sa Švedskom i Njemačkom.

Na konferenciji za medije održanoj danas u zgradi Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Safet Sušić izdiktirao je imena igrača na koje će računati u narednim prijateljskim susretima koje Zmajevi igraju sa Švedskom i Njemačkom.

"Kao što vidite, uglavnom sam se odlučio za igrače koji igraju u inostranim ligama. Možda sam razočarao nekog sa ovim spiskom, ali savjest mi je čista. Gledao sam između 10 i 15 utakmica domaćeg prvenstva i moram reći da naši najbolji igrači igraju vani, ne želeći da time umanjim vrijednost domaćeg takmičenja", rekao je Sušić.

"Ermina Zeca sam pozvao iz razloga jer je to ponajbolji napadač u Hrvatskoj, a njegovog saigrača iz Šibenika, Alispahića, jer sam o njemu dobio jako dobre informacije. Iskreno, bio sam u dilemi oko Alispahića, Samira Bekrića i Semira Štilića, ali mislim da sam dobro odabrao. Njemu se 22 godine i veoma je perspektivan, te je jedan od najboljih veznih igrača u hrvatskoj ligi, koja je dosta jaka u odnosu na našu", dodao je Sušić.

Pape se potom osvrnuo i na predstojeće dvije utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Cilj nam je odigrati što je bolje moguće. Pozvao sam 22 fudbalera, ali sumnjam da će svi zaigrati. Očekujem da ću isprobati 18, 19 igrača, ali moguće je, s obzirom na rezultat, da i svi dobiju šansu".

Haris Medunjanin iza sebe u Valladolidu nema sezonu za pamćenje, ali je uvršten na spisak.

"Pričao sam sa Medunjaninom prije pet, šest dana i rekao mi je da je zdrav i da može igrati i zbog toga sam ga pozvao. Međutim, rekao sam mu da pod hitno nađe prvoligašku ekipu u kojoj će igarti naredne sezone ukoliko želi da zadrži mjesto u reprezentaciji. Isto sam poručio i Džemalu Berberoviću. Primjetili ste da na ovom spisku, za raziliku od predhodnog nema Admira Vladavića i Daria Damjanovića. Oni igraju malo ili nikako u svojim klubovima i to je jedini razlog. Muratović i Rahimić ne igraju previše, ali to mi odgovara kada su njih dvojica u pitanju. Osim toga, Muratović i Rahimić imaju veliki kredit u reprezentaciji".

Ni na ovom spisku reprezentacije BiH se nije našlo ime Saše Papca.

"Nije sve završeno što se Papca tiče. Zamolio sam Tomislava Piplicu, koji je njegov prijatelj, da porazgovara sa Papcem i on je poručio da nije spreman zaigrati u ove dvije prijateljske utakmice. Ostaje još da razgovoram sa njim i vidim da li će se odazvati za termin u avgustu", zaključio je Sušić.

Sušić je za dvije prijateljske utakmice pozvao slijedeće igrače: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Džemal Berberović, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić.

Okupljanje naših reprezentativaca zakazano je za 27. maj u Stockholmu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.