Sušić: Papca ću zvati ako bude trebalo

Asmir Begović nije zauvijek udaljen iz reprezentacije

Sušić: Papca ću zvati ako bude trebalo

Lijevi bočni Glasgow Rangersa, Mostarac Saša Papac, nedavno je u intervjuu za Slobodnu Bosnu najavio svoj povratak u reprezentaciju BiH.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić pozdravio je ovu informaciju, ali je dodao da je u ovom trenutku još rano govoriti da li će Papac dobiti poziv za susret sa Rumunijom, ukoliko ga Zmajevi uopšte budu i igrali, sa obzirom na suspenziju.

"Zaista je još rano o tome govoriti. Nikad nikom nisam i nikad nikom neću zatvoriti vrata reprezentacije i meni je zaista veoma drago čuti da Papac želi ponovo igrati. Kada sam ranije pričao sa njim nisam stekao utisak da je zauvijek odlučio napustiti reprezentaciju, a zaista ne znam prave razloge što ga nije bilo ovako dugo. Ima tu nagađanja, ali ja od njega nisam čuo šta je tačno bilo", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

"Prije početka ovih kvalifikacija imao sam velikih problema sa lijevom stranom odbrane. Međutim, tu se potom pojavio Senad Lulić, koji nije klasični lijevi bek, ali ste svi mogli vidjeti kako je protiv Rumunije odigrao na toj poziciji. Tu može igrati i Sejad Salihović, kojem to također nije prirodna pozicija, a i Muhamed Subašić, koji je u redovan u posljednjim okupljanjima reprezentacije. Međutim, sve ovo ne znači da su Papcu vrata zatvorena, ukoliko budem smatrao da nam je potreban, dobiće poziv za Rumuniju".

Još jedan veoma kvalitetan fudbaler je upitan za buduća okupljanja reprezentacije Bosne i Hercegovine, a riječ je o Asmiru Begoviću.

"Što se Begovića tiče, njega ću zvati ako mi bude trebao. On je u jednom trenutku sam sebe eliminisao, ali nisam tip koji će prekrižiti zauvijek igrača koji u budućnosti može mnogo doprinijeti reprezentaciji BiH. Jednostavno, Begovića ne želim eliminisati zauvijek. Napravio je dvije greške, kada se nije odazvao na okupljanja i zbog toga nije dobio poziv za susret sa Rumunijom u Zenici. Gledao sam kako je branio sada protiv Chelseaja i ubijeđen sam kako će uskoro otići u neku veliku ekipu. Da li će se naći za spisku za Rumuniju ne znam, to ćemo vidjeti kada za to dođe vrijeme", dodao je Sušić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.