Sušić proglašen najboljim igračem u HNL-u

Prema izboru Sportskih novosti

Sušić proglašen najboljim igračem u HNL-u

Bh. reprezentativac Tino Sven Sušić proglašen je najboljim fudbalerom u HNL-u. 

Sušić (24) je zahvaljujući svojim ovosezonskim nastupima u tradicionalnom izboru Sportskih novosti osigurao 'Žutu majicu' kolo prije kraja prvenstva u Hrvatskoj, a u ukupnom poretku skupio je 146 bodova.

Iza Sušića su ostali Ilija Nestorovski iz Intera sa 27 bodova manje (119), Marko Pjaca (Dinamo) - 114, Marin Tomasov (Rijeka) - 113, Roman Bezjak (Rijeka) - 89, Eros Grezda (Lokomotiva) - 73, Mario Gavranović (Rijeka) - 72. 

Vrijedi istaći da je Sušić ove sezone u prvenstvu postigao 12 golova i upisao pet asistencija. Za njegovo dovođenje interes su pokazali Aston Villa, Celtic,  Leicester, Stuttgart...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti