Sušić prognozirao prvaka Francuske
Foto: EPA

Bivši bh. selektor

Sušić prognozirao prvaka Francuske

Ove sezone Paris Saint-Germain nije jedini favorit za osvajanje francuskog šampionata.

Parižani su trenutno u Ligue 1 na trećoj poziciji i borbu za naslov će voditi sa Monacom i Nicom koji imaju bod više, međutim unatoč tome nekadašnji bh. selektor Safet Sušić smatra da će Paris Saint-Germain nastaviti dominaciju.

Sušić je omiljen među navijačima Paris Saint-Germaina i čest je gest na Parku prinčeva, tako da ne iznenađuje što jedino svoj bivši klub vidi kao favorita za naslov prvaka. 

"Ko će biti prvak Francuske? PSG i niko drugi. Ne vjerujem da će Nica nastaviti u ovakvom ritmu. Borba će se voditi samo između PSG-a i Monaca, ali sam već rekao ko će na kraju biti prvak", kazao je Sušić za L'Equipe i dodao da vjeruje da Nica neće završiti ni među pet najboljih klubova. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Legendarni Pape je za pariški klub od 1982. do 1991. odigrao 287 utakmica i pritom postigao 65 golova. Bio je ključni igrač u osvajanju Kupa Francuske 1983. godine i prve titule prvaka tri godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi