Sušić: PSG-u nedostaje igrač poput Ivana Rakitića

Hrvatski mediji mišljenje potražili kod bh. legendi

Sušić: PSG-u nedostaje igrač poput Ivana Rakitića

PSG je ozbiljno zagrizao za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića iz Seville. Popularni Raketa odigrao je odlično jesenji dio sezone pa se kao logičan slijed događaja u posljednje vrijeme spominju evropski i svjetski velikani poput Manchester Uniteda i Liverpoola koji bi u svojim redovima željeli ovog reprezentativca Hrvatske. 

Ipak, kako stvari stoje najkonkretniji je PSG. Hrvatski mediji su mišljenje o eventualnom transferu među Parižane potražili kod najboljeg fudbalera ovog kluba svih vremena Safeta Sušića, odnosno kod Vahida Halilhodžića koji je također igrao na Parku Prinčeva.

„Ne čudi me interesovanje PSG-a za Ivana Rakitića. Pratio sam ga i prije, a pratim ga i ove sezone. Sazrio je kao igrač. U PSG-u samo četvorica igrača imaju sigurno mjesto. To su golman Sirigu, Thiago Silva, Ibrahimović i Cavani. Svi ostali su zamjenjivi i znaju se rotirati. Mislim da im u ovom trenutku nedostaje baš igrač poput Ivana Rakitića. On je hitar i okretan i sigurno bi mogao puno toga donijeti ovom timu. Ako se odluči na odlazak u Pariz, sigurno neće pogriješiti. Ako je tako dobar u Sevilli, onda može biti dobar i PSG-u,“ kazao je Sušić, sa kojim mišljenje dijeli i Vahid Halilhodžić:

„Velika je stvar kad se za vas zanima takav klub. To samo potvrđuje njegovu vrijednost. On bi se mogao dobro uklopiti sa svim tim zvijezdama,“ izjavio je Halilhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.