Sušić: Raduje me Zec, ne zabrinjava Vedo

Selektor BiH sutra bi trebao objaviti spisak

Sušić: Raduje me Zec, ne zabrinjava Vedo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 17. će novembra gostovati selekciji Slovačke u prijateljskoj utakmici.

Zmajevima će ova proba protiv učesnika posljednjeg Svjetskog prvenstva jako dobro doći, a selektor bh. tima Safet Sušić planira pozvati i pokojeg novog igrača.

Sušić će pozive reprezentativcima najvjerovatnije uputiti sutra, kada će se i saznati na koje će fudbalere Pape računati za operaciju Slovačka.

Čini se kako bi debi u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine trebao imati Muhamed Bešić, mladi odbrambeni igrač njemačkog bundesligaša Hamburga.

"Nema nepoznanica što se spiska igrača za Slovačku tiče. Većina igrača biće ona koja je bila na spisku za predhodni susret sa Albanijom. Planiram poziv uputiti mladom Bešiću, koji je na vratima prvog tima u Hamburgu, a vraća nam se i Salihović", kaže Sušić za SportSport.ba.

Priliku u Slovačkoj definitivno bi mogao dobiti napadač Genclerbirligija Ermin Zec, koji u posljednje vrijeme igra u veoma dobroj formi.

"Dobro je za njega što pogađa. Ovog vikenda je dao još jedan gol i svakako je dobro i za njega i za reprezentaciju da igra dobro. Zec je jako dobar igrač i šteta je bila što je protiv Albanije bio povrijeđen".

S druge strane, napadač Hoffenheima Vedad Ibišević u padu je forme, te je izgubio mjesto u prvoj ekipi Hoffenheima.

"Jučer sam bio na utakmici Hoffenheima protiv Hannovera, koju sam sa tribina gledao sa Sejadom Salihovićem i sa njim sam se malo dotakao i Vede. Vedo je jako dobar momak i sigurno je da mu nije lako nakon godina u prvom timu, sada sjediti na klupi. Međutim, Ibišević je mentalno veoma jak i najvažnije mu je da nema problema sa trenerom. Sve je na njemu i ja sam uvjeren kako će se brzo vratiti u ekipu, ali i u formu".

Slovačka je naredni protivnik Zmajevima. Međutim, reprezentacija koja je na Svjetskom prvenstvu preko Italije izborila osminu finala, gdje je poražena od kasnijeg finaliste Holandije, u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo i ne briljira previše.

"Iskren da budem, ne vodim previše računa o njima, jer se ipak radi o prijateljskoj utakmici. Mnogo sam više koncentrisan na naše igrače, čije igre pomno pratim. Ipak, znam sasvim dovoljno o Slovacima,  koja je daleko od bezazlenog protivnika, ali i pored toga u ovim kvalifikacijama igraju jako loše", zaključio je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.