Sušić: Teren je u katastrofalnom stanju

Do kvalifikacija ostalo 17 dana

Sušić: Teren je u katastrofalnom stanju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. marta će na Bilinom polju dočekati Rumuniju u susretu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Međutim, teren stadiona u Zenici nalazi se u katastrofalnom stanju, te je selektor fudbalsker reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić zatražio da se do susreta sa Rumunijom na tom stadionu ne igraju utakmice.

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza tu Sušićevu želju nije ispunila, pa je prvobitno zakazala susret između Čelika i Budućnosti da se igra po planu, u subotu. Ipak, gotovo je pa sigurno da se ovaj susret neće odigrati na Bilinom polju.

"Išao sam u Zenicu u subotu da vidim teren i mogu reći da je on u užasnom stanju. Na takvom se terenu ne bi trebale igrati nikakve utakmice ukoliko želimo da on bude u kakvom, takvom stanju za susret sa Rumunijom", kaže Sušić za SportSport.ba.

"Insistirao sam da se utakmica između Čelika i Budućnosti ne igra na Bilinom polju i to će najvjerovatnije biti usvojeno. Do susreta sa Rumunijom ostalo je još 17 dana i ukoliko nas i vrijeme posluži, nadam se da će teren biti u prihvatljivom stanju. Ljudi iz Zenice su mi obećali da će uraditi sve što je u njihovoj moći da osposobe teren kako bi on bio u dobrom stanju za ovu nama veoma važnu utakmicu", dodao je Pape.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.