Sušića posebno impresionirao Mravac

Zmajevi odradili prvi trening u Frankfurtu

Sušića posebno impresionirao Mravac

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je jutros prvi trening u Frankfurtu, a do utakmice sa Njemačkom Zmajevi će odraditi još dva treninga.

Selektor A nacionalne selekcije BiH Safet Sušić prezadovoljan je uslovima koje naši reprezentativci imaju u Njemačkoj.

"Imamo zaista vrhunske uslove za rad. Teren i prateći objekti ovdje gdje treniramo su na visokom nivou. Jutros smo odradili prvi trening, a do utakmice ćemo trenirati još dva puta", rekao je Sušić za SportSport.ba.

Očekujete li da do susreta sa Nijemcima igrači malo podignu fizičku spremu, čiji je nedostatak bio glavni uzrok poraza od Švedske?

"Pa, dosta igrača je u vrhunskoj formi i fizički su maksimalno spremni. Međutim, ima i onih čija je sprema daleko od zadovoljavajućeg nivoa. Teško je da se tu nešto radikalno može promijeniti. Ipak, može se dosta promijeniti što se motivacije tiče. I ja i igrači ne želimo doživiti dva poraza zaredom, a najveća odgovornost za to leži na fudbalerima".

Protiv Švedske ste kombinovali poprilično sa sastavom. Hoće li biti promjena za susret sa Nijemcima?

"Da, jesam kombinovao. Morao sam to uraditi jer drugačije nikako ne bih mogao dobiti jasnu sliku s kim i s čim mogu raspolagati na terenu. Protiv Njemačke ću u prvi tim vratiti barem četvoricu igrača".

Koje igrače namjeravate vratiti u početni sastav?

"Pa, na golu će ponovo stajati Kenan Hasagić, a u tim će se još sigurno vratiti Vedad Ibišević, Safet Nadarević i Elvir Rahimić, kojeg nisam htio koristiti u obje utakmice, ali će protiv Njemačke sigurno dobiti priliku od prve minute".

S čijom ste igrom protiv Švedske bili zadovoljni, što se tiče igrača koji inače ne igraju previše?

"Prije svih sam zadovoljan sa Adnanom Mravcem, koji je odigrao sjajno, ali je i on pao u posljednjih 20 minuta. Međutim, s obzirom da je sezona u Belgiji završila prije 20tak dana, ne mogu ga kriviti. Pokazao mi je da se radi o veoma okretnom igraču za svoju visinu. Visok je preko 190 centimetara i može nam biti od velike koristi u situacijama kada igramo protiv ekipa koje idu na centaršuteve u kazneni prostor. Može igrati na pozicijama stopera i desnog beka i mislim da smo u njemu dobili novog, dobrog igrača za budućnost".

"Osim toga, zadovoljan sam i sa Asmirom Begovićem, koji iako je primio četiri gola, zaslužuje dobre ocjene za nastup, jer nije bio krivac ni za jedan gol. Imao je nekoliko dobrih intervencija i pokazao je da je kvalitetan golman. Ermin Zec je igrao malo, ali mu je to bilo dovoljno da postigne gol. Pokazao je da se radi o veoma opasnom napadaču, sposobnom da iskoristi i najmanju priliku koja mu se ukaže".

"Od Harisa Medunjanina sam očekivao više, ali činjenica je da je on igrao jako malo u posljednje vrijeme. Što se Mehmeda Alispahića tiče, sa njegovim nastupom sam zadovoljan, a nisam ni očekivao ništa spektakularno od njega, jer je on dijete od 22 godine i teško je očekivati da u debiju pokaže nešto spektakularno", zaključio je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti