Suspendovan stadion Rostova

Ruska liga

Suspendovan stadion Rostova

D. Rakanović

Čelnici ruske fudbalske Premijer lige zabranili su ruskom prvoligašu Rostovu da igra utakmice u domaćem prvenstvu na svom stadionu zbog katastrofalnog stanja terena, pišu svjetski mediji. 

Ovakvu odluku čelnici su donijeli nakon što je menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho uputio kritike na stanje terena poslije utakmice ova dva tima u Ligi Europe 1:1.

Portugalski stručnjak je imao primjedbe na površinu terena u Rostovu, koju je nazvao poljanom. 

Kako prenosi BBC Sport, Rostov ima rok do 24. marta da dovede teren u red, kada će inspekcija ponovo pregledati stanje stadiona. 

Rostov narednu domaću utakmicu igra 31. marta protiv Krasnodara, a ukoliko se ne popravi stanje terena, morat će naći drugo alternativno rješenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi