Lukendić: Sve će biti regulisano, Lučić: Ko zna kada će oni to uplatiti

Borac pod suspenzijom zbog duga prema bivšem golmanu

Lukendić: Sve će biti regulisano, Lučić: Ko zna kada će oni to uplatiti

E. Škorić

Nogometni savez BiH suspendovao je FK Borac zbog dugovanja prema bivšem golmanu Mladenu Lučiću.

Suspenzija će biti na snazi dok Borac ne isplati novac koji duguje Lučiću, a odnosi se na utakmice u domaćim takmičenjima.

"Borac ne bježi od svojih obaveza i kao što sam prošli put rekao, sve će biti regulisano. Treba da se utvrdi stvarni dug. Ovi ljudi, na čelu sa bivšim predsjednikom Vicom Zeljkovićem, izmirili su milionska dugovanja, tako da će izmiriti i sve tekuće obaveze. Ne vidim stvarno čemu dizanje tenzija, ne igramo sutra utakmicu pa da smo kao suspendovani i ne možemo igrati. Sve obaveze koje imamo, mislim na tekuće, biće isplaćene u kratkom roku", rekao je direktor Borca Dejan Lukendić za SportSport.ba.

Mladen Lučić također je govorio za SportSport.ba i on nimalo nije optimista glede cijele situacije.

"Ne znam šta da vam kažem, džaba što su suspendovani, ko zna kada će oni to uplatiti. Eto sada imaju fore do iduće utakmice, a to je skoro mart. Ne znam stvarno, tražio sam da se dogovorimo, zvao sam, mene niko od njih nije nazvao. Volio bih da smo to ljudski riješili, sjeli i razgovarali. Mogao bih svašta da kažem, imam puno prljavog veša koji bi mogao da iznesem, ali ja nisam takva osoba", rekao je Lučić za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svoj novac sam pošteno zaradio, ne tražim ništa što nije moje i ko zna koliko ima još ljudi poput mene, žao mi je što se došlo do ove situacije... Nisam zaista osoba koja se nalazi u nekim skandalima, ovo nisam ni ja želio, ali mogli su me barem nazvati i reći mi kakva je situacija, a oni prolongiraju odluke, pa Bog sami zna kada će to biti riješeno. Nisam ni ja od željeza, imam i ja porodicu, djecu, želim da dobijem samo ono što sam prethodno pošteno zaradio".

Prema informacijama koje nam je otkrio Lučić, stvarni dug iznosi nešto malo iznad 32.000 KM.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pikachu11
Ovo je cista demonstracija moci, Celik je prosle godine suspendovan i oduzeti su mu bodovi, tako mora biti i u ovom slucaju. Na potezu je savez, ali ne treba puno ocekivati od njih kada znamo ko je na celu saveza.
10 1
pjanke.sa
To i jeste problem, suspenzije je trebala doci odmah, pred utakmicu sa Sarajevom a ne sada kada se ne igra! Lopovi!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi