Ko propušta naredno kolo Premijer lige?

Kartoni prave probleme, neće biti ni jednog trenera

Ko propušta naredno kolo Premijer lige?

Samir Mlaćo

Za vikend se igraju susreti osmog kola Premijer lige naše zemlje, a nekoliko igrača zbog kartona neće biti u kombinaciji.

Posušje će na megdan Zvijezdi 09 bez Frane Maglice koji je sinoć isključen na gostovanju kod FK Borac, a na klupi neće biti ni iskusnog trenera Branka Karačića.

Karačić je zbog prigovora na katastrofalno suđenje Harisa Halkića iz Sanskog Mosta dobio crveni karton.

GOŠK će dočekati Igman bez Nihada Šere koji je na Grbavici dobio treći žuti karton, a Igmanu će nedostajati čuvar mreže Dino Hamzić.

S obzirom da je povrijeđen i prvi golman Aldin Ćeman, jasno je da je Igman u velikim problemima na golmanskoj poziciji.

Tuzla City dočekuje Borac bez Ajdina Nukića koji ima tri žuta kartona, a isti slučaj je kod FK Željezničar za kapitena Aleksandra Kosorića.

Oglasi

Kosorić će suspenziju odraditi u srijedu u zaostalom meču 2. kola protiv Sloge Doboj.

Na klupi NK GOŠK neće biti pomoćnog trenera Tomislava Raguža koji je također dobio crveni karton na utakmici protiv Željezničara.

Naredno kolo donosi nekoliko sjajnih susreta, a program počinje već u petak.

Prvi je na programu u petak, 22. septembra kada će Široki Brijeg na svojoj Pecari dočekati Sarajevo. S obzirom na formu Širokobriježana, ali i bordo momaka, nema sumnje da će tribine biti dobro ispunjenje.

U drugom derbiju "vječitih premijerligaških rivala" snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Meč na stadionu Pod Bijelim brijegom igrat će se u nedjelju, 24. septembra od 19:45.

Inače, kada su u pitanju mečevi 8. kola još dvije utakmice igrat će se u Hercegovini, odnosno u Gabeli i Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba meča su na programu u subotu, 23. septembra. U 18:30 GOŠK će biti domaćin Igmanu, dok će od 20:45 Velež dočekati Slogu iz Doboja.

Narednog vikenda se reflektori neće paliti jedino na stadionu Tušanj gdje će u subotu, 23. septembra od 16 sati igrati Tuzla City i Borac.

Top Komentari

user1694436665
Vicoooo sve ti jhebem cetnicko !
1 0
mido1921
Halkiću majku ti cetnicku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi