Šutalo po povratku sa EP-a

Šutalo: Glavu gore, idemo dalje

Midhat Šljivak

Marko Šutalo je odigrao zapaženu rolu u našoj  reprezentaciji na Eurobasketu. Pogodio je nekoliko važnih šuteva, a naš košarkaš ističe da ne treba da žalimo za ispadanjem.

"Tako je ispalo da su neke ekipe prošle sa dvije pobjede, nama ni tri ni nisu bile dovoljne. Mi smo stvarno dali sve od sebe, ostvarili tri pobjede nad timovima koje su bile možda i favoriti za medalje, ali eto ni to nije bilo dovoljno. Nemamo za čim da žalimo, glavu gore idemo dalje".

Šutalo smatra da krivca ne treba tražiti u sistemu takmičenja.


"Za sve je bio sistem isti, ne trebamo da tražimo krivca u drugima. Pokazalo se da je utakmica protiv Latvije bila presudna, ne možemo da vratimo vrijeme unazada. Pokazali smo sve kvalitete, ali nije bilo dovoljno", rekao je Šutalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.