Sutjeska putuje u Novi Grad, Vlasenica dočekuje Leotar

Prva liga RS, play-out

Sutjeska putuje u Novi Grad, Vlasenica dočekuje Leotar

D. Vejo

Borba za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske nikad nije bila neizvjesnija. 

Deseto a ujedno i posljednje kolo je na pomolu, te će se odigrati tri utakmice.

Fudbaleri Vlasenice odavno su spakovali svoje kofere za put u niži rang. U zadnjem kolu na svom će terenu ugostiti ekipu Leotara iz Trebinja kojoj su bodovi prijeko potrebni kako bi ostali u ligi, dok za domaćina ovaj meč nema rezultatski značaj.

Drugi susret odigrat će se u Novom Gradu gdje će tamošnja Sloboda ugostiti ekipu Sutjeske kojoj je ovo utakmica za biti ili ne biti u društvu najboljih. Fočaci trenutno bježe dva boda u odnosu na ekipu Leotara pa će tako o svojoj sudbini sami odlučivati u posljednjem kolu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U trećoj utakmici svoje snage u Mrkonjić Gradu odmjerit će ekipa Slobode i Drine HE iz Višegrada. I jedni i drugi u ovaj susret ulaze rezultatski rasterećeni jer od naredne sezone igraju u nižem rangu.

Svi mečevi igraju se ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi