Suton: O BiH nisam razmišljao
Goran Suton ponosan što je Hrvat

Rodna grudo pradjedova

Suton: O BiH nisam razmišljao

Goran Suton, Sarajlija koji je odbio da nastupa za reprezentaciju BiH, nije se našao na spisku Jasmina Repeše, selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ipak, u razgovoru za Index, Suton je naglasio da još uvijek postoji mogućnost da se priključi selekciji naših zapadnih komšija.

„Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža“, objasnio je Suton dodavši:

„No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. naredne sedmice planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju.“

Suton kaže kako o igranju za reprezentaciju BiH, nije ni razmišljao.

„Hrvatska je bolja ekipa, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati“, tvrdi Suton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.