Sutra derbi Lige šampiona: Koliko bi igrača Uniteda moglo igrati za PSG?
Od igrača koji sutra mogu nastupiti samo Mbappe iz ubojitog PSG-ovog trija ima zagarantovano mjesto u kombinovanih 11

Zanimljiva analiza

Sutra derbi Lige šampiona: Koliko bi igrača Uniteda moglo igrati za PSG?

Manchester United dočekat će sutra PSG u prvoj utakmici osmine finale Lige šampiona.

Ljubitelji fudbala nekako vrijeme kao da mjere, pa prema tome i zimsko računjanje vremena počinju s posljednjim utakmicama grupne faze Lige prvaka, a optimnizam nakon period ispraznosti vraća se opet sredinom februara.

Aktualiziraju se analize, pomnije prati situacija u klubovima, fudbal dobiva širi smisao.

Do prije mjesec, a posebno dva, nakon što su izvučeni parovi Lige prvaka Manchester United je djelovao poput raskovane šupe, ni glave ni repa. Nagađalo se i zbrajali koliko bi ko golova mogao da im zabije kada se sastanu protiv PSG-a.

No, šta ti je fudbal. Ko još danas može reći šta će se sa sigurnošću desiti sutra. United se vratio u formu pod palicom Ole Gunnara Solskjaera, koji je do sada nanizao deset pobjeda i remi iz svojih 11 utakmica na kormilu.

Međutim, neporaženost će biti na iskušenju sutra protiv vjerovatno najtežeg mogućeg protivnika. Lider Ligue 1 PSG već nekoliko godina stremi ka visini u Evropi i ove će sezone nastaviti pohod da prvi put podigne trofej za Ligu šampiona.

Uoči ove utakmice u kojoj PSG i nije toliki favorit kao da kada bi se dva tima susrela u decembru Sports Mole izabrao je svoj najjači kombinovani sastav, koristeći samo igrače koji su na raspolaganju za utakmicu u utorak.

Kombinovanih jedanaest

Gianluigi Buffon je s pravom jedan od najvećih golmana svih vremena, ali njegov pad je neminovan. Za mjesto na golu potrebno je da se bori sa Alphonseom Areolom, dok je David de Gea trenutno svjetskom nivou i brani nestvarno za United.

Pred sobom, međutim ima sve igrače PSG-a, uključujući i veterana Dani Alvesa. Brazilac je propustio veliki dio sezone kroz povrede i igra u centralnom veznom redu u posljednje vrijeme, ali je nemoguće ignorisati njegovu reputaciju, posebno kada su Thomas Meunier i Antonio Valencia povrijeđeni.

Thiago Silva i Presnel Kimpembe su relativno jednostavni izbor ispred Chrisa Smallinga, Victora Lindelofa, Phil Jonesa i Erica Baillyja, uprkos značajnom poboljšanju Uniteda pod Solskjaerom.

Luke Shaw je bio najbliži igrač Uniteda koji bi imao mjesto u timu, ali Juan Bernat je bio veoma stabilan za PSG kada je pozvan ove sezone i za dlaku je pobedio Shawa na lijevoj strani odbrane.

PSG je također ohrabren vijestima da je Marco Verratti sposoban da igra u ovom meču, a on se plasirao u centralni vezni red uz Paula Pogbu, koji se ponovo etablirao kao glavni igrač Uniteda pod Solskjaerom. Ovoga vikenda dobru formu je potvrdio s dva nova gola.

Anthony Martial je takođe ušao u zapisnik u subotu sa golom koji kao da je zabio Cristiano Ronaldo. On je zaradio svoje mjesto u kombinovanom timu zbog povrede Neymara, a budući da trenutno u boljoj formi od Juliana Draxlera.

Slična je priča za Marcusa Rashforda, koji je postao njihov prvi napadač, ali bi morao prepustiti mjesto Edinsonu Cavaniju da nije bilo ozljede koja će Urugvajca odvojiti sa terena u ovom meču.

Kylian Mbappe je, prema tome, jedini član PSG-ovog hvaljenog napadačkog trija koji je upao u ovaj tim. Francuski tinejdžer nedvojbeno je najvažniji član iz PSG-ove perspektive, a ove sezone nadmašio je i Neymara i Cavanija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Angel Di Maria takođe čini jedanaestoricu u ulozi broja 10, i imat će priliku da dokaže da je njegov bivši klub pogriješio kada ga je pustio nakon jedne nesretne i neuspješne sezone na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pogba69
Luke Shaw je doktor za Bernata koji je iz Bayerna otjeran kao tehnološki višak haha
2 0
red devil mo
Ne znam za Kimpembea ali ovaj Silva je veliki supljak. Poseban propuh su on i David Luis dok su igrali zajedno.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi