Sutra Memorijal "Davorin Popović"

Sutra Memorijal "Davorin Popović"

U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Željezničar u četvrtak u Sarajevu počinje dvodnevni memorijalni turnir "Davorin Popović".

Ućešće na turniru, uz domaćina Željezničar, potvrdile su ekipe Radivoj Korać, Šibenik i Zadar.

Uprava Željezničara u utorak je imala prvi ovosezonski sastanak na kojem su vodeći ljudi sarajevskih ''plavih'' razmatrali smjernice za daljnji rad.

Generalni sekretar ŽKK Željezničar Tarik Kečo podsjetio je da klub prošle sezone nije osvojio niti jedan trofej, te da se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

''Sastali smo se jučer da vidimo na koji način se možemo vratiti na stare staze i ponovo zaigrati u Evropi. Situacija na finansijskom planu nije najbolja, a igrački kadar se sveo na svega tri iskusnije igračice dok ostale dolaze iz omladinskog pogona Željezničara'', kazao je Kečo u razgovoru za Fenu.

Dodao je da će Željezničar dati sve od sebe da osvoji turnir koji nosi ime velikog muzičara i sportiste.

Program turnira počinje 29. septembra u 12.00 posjetom spomen obilježju Davorina Popovića. Svečano otvaranje turnira, koji se održava u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu, planirano je za 17.35 sati, a prvi susret između Šibenika i Radivoja Koraća počinje u 16.00 sati.

Željezničar započinje turnir susretom protiv Zadra u 18.00 sati.

Utakmica za treće mjesto bit će odigrana u petak u 17.00 sati dok finalni susret počinje u 19.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije