Sutra počinje šesto izdanje ULEB Eurocupa

Naši reprezentativci pred novim klupskim izazovima

Sutra počinje šesto izdanje ULEB Eurocupa

Teme:

Sutra počinje drugo ULEB-ovo košarkaško takmičenje. Naravno riječ je o Eurocupu. 

U ovom takmičenju igrat će dosta reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Novu sezonu upravo će protiv s.Olivera otvoriti u Njemačkoj, Nemanja Gordić sa svojim Azovmashom. U drugoj utakmici sutrašnjeg dana u Valenciju će bivši reprezentativac i kapiten Kenan Bajramović, sa Banvitom. Na parket u srijedu izlaze još četiri košarkaša vezana za Bosnu i Hercegovinu. 

 

Međusobni susret odigrat će Ante Mašić i Zach Wright u Zagrebu, u duelu Cibone i Spartaka. Henry Domercant, bivši reprezentativac putuje u Poljsku na duel sa Trefl Šopotom. Dok će potencijalni reprezentativac Boris Savović, sa Zvezdom dočekati francuski Orleans. 

 

Eurocup je drugo ULEB-ovo takmičenje po važnosti, ali to ne znači da je nekvalitetno. Među 32 kluba se kriju i bivši prvaci Evrope, kao i klubovi koji ove sezone igraju zapaženu ulogu u najjačim evropskim ligama. Među igračima imamo i sedam učesnika final foura Eurolige. Henry Domercant, Igor Rakočević, Miroslav Raduljica, Nikos Zisis, Chuck Eidson, Milan Mačvan, Jamont Gordon, Bonafice N'Dong, Nick Calathes, samo su neka od imena koja ćemo gledati u ovogodišnjem izadnju Eurocupa.

 

Prošle sezone trofej je osvojio Khimki koji ove godine igra Euroligu. To je Rusima druga uzastopna titula prvaka, prije Khimkija, u Trevisu 2011., slavio je Unics. Unics će taj uspjeh moći ponoviti i ove sezone, kao i Valenicija, koja je ovaj trofej podigla 2010. godine. Španski i ruski klubovi i ove sezone su najveći favoriti za trofej. Ovo je šesta sezona kako se igra takmičenje, a u prethodnih pet, samo je Lietuvos 2009. godine pomrsio račune Rusima i Špancima. U prvoj sezoni, 2007/2008. prvak je bio Joventut, sadašnji klub Ognjena Kuzmića. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti