Sutra se odlučuje od budućnosti NK Čelik: U kojoj će ligi Zeničani nastupati u narednoj sezoni?
Zeničani će sutra odlučiti o daljoj sudbini kluba s Bilinog polja

Vanredna sjednica Skupštine sutra u Zenici

Sutra se odlučuje od budućnosti NK Čelik: U kojoj će ligi Zeničani nastupati u narednoj sezoni?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Vanredna sjednica Skupštine NK Čelik bit će održana sutra od 18 sati u velikoj sali BNP-a u Zenici. Uz sve epidemiološke mjere članovi Skupštine odlučit će u kojem će pravcu ići NK Čelik.

Kako smo već pisali, grupa mladih Zeničana (Gafurović, Tuka, Begić, Kahvedžić, Begagić, Hadžimahmutović i Zeničanin) spremna je ući u klub u možda najtežem trenutku u historiji, ali i pod jednim uslovom, a to je da se potpiše Memorandum s Gradom Zenica, koja bi bila temelj oporavka kluba u narednom periodu.

Poslije odlaska Aydina Olguna i "investitora" iz Turske iz NK Čelik klub je ostao u ogromnim dugovima, koji se neće moći sanirati preko noći. Tako će biti i istaknuto na večerašnjoj Skupštini, te će se odlučiti hoće li Zeničani u narednoj sezoni igrati 1.ligu FBiH ili Kantonalni ligu ZDK, što je izvjesnija varijanta.

Oporavak Čelika sigurno će trajati godinama, ali velika ljubav i podrška prije svega UG "Robijaši 1988" Zenica temelj su oporavka kluba, naravno uz sistemski i pošten rad novog Upravnog odbora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik je devastiran nesavjesnim radom mnogih ljudi koji su prodefilirali kroz klub, a koji su najviše bili politički postavljeni uz podršku Gradskih struktura. Uz sve dugove koji su se desili do kraja 2017. godine, te nove koje je napravila "Olgunova ekipa" za dvije i pol godine u klubu, navijači trebaju biti veoma strpljivi u narednim godinama, Zajedništvo, sistemski rad, vraćanje dugova i povjerenja u klub su osnova za NK Čelik.

Iako su ispali iz Premijer lige, klub s Bilinog polja sigurno da je jedan od najvećih u našoj državi, a iskreno se nadamo da ćemo kroz nekoliko godina ovaj klub gledati u najjačem rangu takmičenja i to ne da se bori za opstanak, nego da bude u samom vrhu bh.fudbala gdje po svemu sigurno i da zaslužuje da bude.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...ugasiti ovu rupu bez dna u koju se baca novac poreskih obveznika.
0 11
kaskada24
Neka je sa srećom. Bez sumnje su svi uz Čelik danas, a jedno je najvažnije: Bolje se oporavljati i 10 godina nego se ugasiti!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi