Amel Tuka ulazi u NK Čelik?

Bh. atletičar želi pomoći voljenom klubu

Amel Tuka ulazi u NK Čelik?

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka mogao bi ući u NK Čelik.

Tuka je nebrojeno puta dosad pokazao da je veliki navijač tima iz Zenice, a sada bi mogao uključiti i u misiju spašavanja "crno-crvenih" zajedno sa još nekolicinom ljudi.

To je vjerovatno i posljednji pokušaj da Zenica spasi svoj klub kojem prijeti crni scenarij, a njemu je prethodila akcija UG "Robijaši 1988" koji su počeli kucati na vrata mnogim ljudima, pa i onima koji su danas u klubu kako bi svi zajedničkim snagama pokušali ostvariti cilj.

Već se počeo praviti kandidatski tim za Upravni odmor, a u njemu se osim Tuke nalaze još: Armin Gafurović, Tarik Hadžimahmutović, Jasmin Begagić, Refik Begić, Harun Kahvedžić i Dino Zeničanin.

Tim povodom Čelik se oglasio i saopštenjem za javnost.

"U startu želimo naglasiti da nemamo nikakve druge ambicije osim da damo sve od sebe u skladu sa našim znanjem i sposobnostima kako bismo u konačnici svi zajedno spasili Klub od gašenja te ga usmjerili na put ozdravljenja i oporavka. Nismo učestvovali u kreiranju problema s kojima se NK Čelik suočava, ali spremni smo biti dio rješenja, jer ne želimo svjedočiti gašenju našeg Čelika. Zadatak jeste jako težak, te s toga tražimo podršku svih onih kojima je stalo do Kluba, a mi možemo obećati da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da postignemo uspjeh i prevashodno spasimo Čelik, a onda ga i vratimo tamo gdje pripada.

Svima je jasno da je takvo nešto u trenutnoj situaciji nemoguće izvesti bez podrške Grada Zenica. Gradonačelnik Fuad Kasumović nam je na sastanku obećao da će Grad Zenica pomoći NK Čelik i da će ispuniti zahtjeve za saradnju između Kluba i Grada. Ipak, vrijeme se vješto izvuklo i još uvijek nismo dobili potpisan Memorandumu o razumijevanju, ali očekujemo da će i to biti uskoro riješeno. U svakom slučaju naš tim će se kandidovati za Upravni odbor na Skupštini kluba koja će se održati 13.07.2020. godine u Bosanskom narodnom pozorištu, ali ako zahtjev za potpisan Memorandum o razumijevanju i realizacija podrške od Grada ne budu ispunjeni do 01.08.2020. godine, bit ćemo primorani da se povučemo iz Kluba, jer neće biti smisla, niti mogućnosti da se bavimo problemima koje ne možemo riješiti bez podrške Grada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskreno se nadamo da postoji volja svih bitnih faktora u gradu, kao i šire zajednice da učinimo svi zajedno sve moguće napore kako bismo spasili simbol Zenice i kako bi opet nekad u budućnosti Klub pokazao svoju vrijednost i usrećio mnoge ljude u gradu.

Oporavak može trajati duži period; koju će ligu Klub igrati u ovom trenutku je sporedna stvar (o čemu će konačnu odluku donijeti Skupština NK Čelik Zenica), jer je najvažnije da Čelik nastavi biti ljubav i ponos i onih Zeničana i Zeničanki, koji će se tek roditi", navodi seu saopštenju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdwinPol
Ne mogu da vjerujem da ova bagra drzi cijelu federalnu ligu u neizvjesnosti jer jos nisu odlucili u kojoj ligi ce igrati. Ko im je dao to pravo ? Liga pocinje za mjesec dana.
0 2
hamsik
lijepa vijest za bh fudbal ako je istina
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti