Dječak iznervirao protivničkog fudbalera i pokupio dosta simpatija

Parola "snađi se"

Dječak iznervirao protivničkog fudbalera i pokupio dosta simpatija

H. Zilić

Novembarski termin su mnoge reprezentacije iskoristile da odigraju prijateljske utakmice, naravno selekcije koje ne učestvuju na Mundijalu u Kataru. Jedan duel je bio posebno zanimljiv.

U prijateljskom meču snage su odmjerile vjerovatno dvije najslabije selekcije u svijetu fudbala. Sveta Lucija i San Marino.

Duel ove dvije simpatične reprezentacije okončan je trijumfom Sv. Lucije rezultatom 1:0.

Gol odluke postigli su u 68. minuti, Frederick je bio siguran sa penala.

San Marino je u finišu žestoko krenuo u napade, tražili su izjednačenje, a zanimljiva situacija desila se u sudijskoj nadoknadi vremena.

Nakon jedne loše kontre domaćina, dječak koji je sa strane skupljao lopte, ometao je fudbalera San Marina kako bi prošlo još više vremena.

Oglasi

Ovu zanimljivu situaciju pogledajte OVDJE.

Dječak je driblao i pomogao lopti da ode što dalje od aut linije, tako da je reprezentativac San Marina izgubio dragocijene sekunde dok je došao do lopte, a nakon tog i do aut linije da izvede aut.

Svakako situacija snalažljivosti koja je pokupila dosta reakcija na društvenim mrežama.

Ako je dječak bio zanimljiv, sigurno fudbalerima San Marinan nije bilo do šale obzirom da ponovo nisu upisali trijumf čak ni protiv jedne od najslabijih reprezentacija na FIFA rang listi.

Ovome dodajmo da je Sv. Lucija pomenuti susret završila sa igračem manje jer je strijelac gola Frederick u sudijskoj nadoknadi dobio drugi žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi