Svaka čast Hajduku, ali Dinamo je gazda u Hrvatskoj
Foto: Sportske Novosti

Ni pun Poljud nije pomogao Splićanima

Svaka čast Hajduku, ali Dinamo je gazda u Hrvatskoj

Zagrebački Dinamo je danas vjerovatno riješio pitanje novog prvaka Hrvatske. U 31. kolu HNL-a, Dinamo je kao gost slavio na Poljudu protiv Hajduka rezultatom 2:1 i tako pobjegao Splićanima na +8 i učvrstio svoju prvu poziciju na tabeli.

Dinamo je mnogo bolje otvorio meč. Agilni Hajrović je dva puta dobro zaprijetio, da bi u 14. minuti Gavranović zabio za šok na Poljudu. Igrao je Dinamo zaista dobro u prvih 20-ak minuta, nakon čega je uslijedio period mnogo bolje igre Hajduka koji je u 25. poravnao na 1:1.

Mijo Caktaš je iz slobodnog udarca sjajno pogodio za 1:1 i erupciju domaćih navijača na Poljudu, kojih je danas bilo tačno 31.000, što je najviše u ovoj sezoni HNL-a.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a Hajduk je u nastavku imao nekoliko odličnih prilika, pa čak i pogađao okvir gola. Goste je čuvao sjajni Livaković, koji se nekoliko puta istakao vrhunskim intervencijama.

Trenutak odluke desio se u 59. minuti kada je, nakon jednog kornera, odbrana Hajduka reagovala vrlo smušeno. Mario Gavranović se odlično snašao i zabio za 2:1 i konačan rezultat susreta.

Dinamo je, podsjetimo, sada na osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk i samo ga čudo može spriječiti da ne vrati titulu na Maksimir, nakon što je prošle sezone trofej otišao u Rijeku. Hajduk je stvarno odigrao odlično, utakmica je u cjelini bila izuzetna, ali Dinamo je pokazao da je ipak i dalje gazda u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U prvoj postavi Dinama je zaigrao Izet Hajrović, kojeg je u 60. minuti zamijenio Amer Gojak. Armin Hodžić nije konkurisao za ovaj meč zbog povrede zgloba, dok je u timu Hajduka Zvonimir Kožulj u igru ušao u 81. minuti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi