Svakakvih kazni smo se nagledali, ali ova za Tardellija je najbizarnija

Kinezi nemilosrdni prema napadaču

Svakakvih kazni smo se nagledali, ali ova za Tardellija je najbizarnija

Brazilski napadač Diego Tardelli suočio se sa jednom od najbizarnijih kazni koje su ikada viđene u fudbalu.

Fudbaler Shandong Lunenga kažnjen je jer se češkao po licu tokom intoniranja kineske himne uoči utakmice protiv Snanghai SIPG-a.

Kineski savez je na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da Tardelli zbog ovog "incidenta" neće moći nastupiti na sljedećoj utakmici svog kluba, a za njegov potez su rekli da vrijeđa kineske vrijednosti i šalje loš primjer gledaocima.

Diego Tardelli je brazilski reprezentativac koji je tokom karijere igrao za najbolje brazilske klubove Sao Paulo, Flamengo i Atletico Mineiro, dok je u Evropi nastupao za PSV, Betis i Anzhi.

U Kini je od 2015. godine, gdje s mnogo uspjeha igra za Shangdong Luneng, a u nastavku pogledajte snimak Tardellijevog poteza zbog kojeg je kažnjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti