"Svaki početak je težak"

Mlade bh. rukometašice dočekuju Hrvatsku

"Svaki početak je težak"

O. Lekić

Ženska rukometna omladinska reprezentacija (U - 17) jučer se okupila na Ildži gdje će danas  i sutra odigrati prijateljske utakmice sa Hrvatskom, koja se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu.

Selektorici Mersihi Sarajlić - Beganović odazvalo se svih 18 pozvanih rukometašica, a jučer su naše mlade nade odradile i dva treninga.

"Sve igračice su došle na ove mini pripreme. Odradili smo dva treninga, a večeras ćemo snage odmjeriti sa Hrvatskom. Uslovi za treniranje koje imamo na Ilidži su za svaku pohvalu i doista sam presretna što su iz Rukometnog saveza počeli sve više poklanjati pažnju ovim mladim igračicama", rekla je za naš portal bh. selektorica i dodala.

"Ne opterećujemo se Hrvatskom. Svjesni smo da smo krenuli od nule i zato nam rezultat nije i ne smije biti u prvom planu. Normalno je da svi želimo ono najbolje, ali realnost je sasvim drugačija. Hrvatska je jedina reprezentacija iz bivše nam zajedničke države koja je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo i to dovoljno govori o njenoj kvaliteti. Mi smo na početku stvaranja ekipa, a svaki početak je težak. Naše djevojke večeras će po prvi put odigrati neku zvaničnu utakmicu i mislim da je to sada najbitnije".

Mlade rukometašice jučer su pored stručnog štaba na Ilidži dočekali i Generalni sekretar RSBiH, Smajo Karačić, te tehniko reprezentacije Mirsada Džaltur.

"Iako finansijska situacije nije sjajna, odlučili smo dati podršku ovim djevojčicama jer one to zaslužuju. Ovo nam je već treće okupljanje u dva mjeseca i nećemo stati na tome. Već sredinom narednog mjeseca idemo u Hrvatsku gdje ćemo odigrati još nekoliko utakmica. Pred stručni štab nismo stavili nikakav imperativ i rezultat nam je u ovom trenutku najmanje bitan. Pred ovim curama je četverogodišnji ciklus rada i ja sam siguran da će s vremenom i rezultat doći. Dakle, plan je da se sa ovim djevojkama radi četiri godine i da nakon toga one budu okosnica A selekcije", istakao je Karačić, koji je ujedno i najzaslužniji za ova pozitivna dešavanja u ženskom rukometu.

Iznenađenje za Jovanu Gvozden

Nakon sinoćnjeg treninga naše mlade igračice su pripremile iznenađenje za mladu golmanicu banjalučkog Borca, Jovanu Gvozden, koja je jučer napunila sedamnaest godina. Naime, nakon večere saigračice su tortom iznenađenja obradovale Jovanu, koja je na kraju pustila suzu.

"Nisam se ovome nadala. Večerali smo, a onda se odjednom ispred mene našla torta. Doista nevjerovatno i ovo mi je najljepši rođendan. Pustila sam i suzu, ali radosnicu i mislim da ovo najbolje govori kakva smo družina", istakla je mlada Jovana Gvozden.

Spisak reprezentativki: 1. Lamija Borčak (ŽRK Goražde), 2. Ivana Banjanin (ŽRK Borac), 3. Zijada Špago (ŽRK Lokomotiva), 4. Jovana Gvozden (ŽRK Borac), 5. Lejla Kasumačić (ŽRK Lokomotiva), 6. Ćamila Mičijević (ŽRK Katarina), 7. Jelena Zrnić (ŽRK Borac), 8. Sara Arsić (ŽRK Borac), 9. Admira Zvekić (ŽRK Krivaja), 10. Tijana Kovačević (ŽRK Borac), 11. Antonija Šimić (ŽRK Grude), 12. Marija Vrančić (ŽRK Katarina), 13. Elena Omanović (ŽRK Borac), 14. Nikolina Jarak (ŽRK Katarina), 15. Željena Topić (ŽRK Grude), 16. Nikol Bebić (ŽRK Ljubuški), 17. Branka Majstorović (ŽRK Borac), 18. Lidana Tahirović (ŽRK Turbina).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.