Sve bolji uslovi za rad omladinskih selekcija NK Travnik

Za svaku pohvalu

Sve bolji uslovi za rad omladinskih selekcija NK Travnik

O. Lekić

Omladinski pogon NK Travnik odlikuje se odličnim uslovima za rad i stručnim trenerskim kadrom koji sprovodi plan i program rada škole. U omladinskom pogonu Vezira rade mladi licencirani treneri koji su svojevremno nastupali za klub iz grada Vezira.

Kako bi što spremnije doečkali nastavak sezone koordinator omladinskog pogona Adnan Beganović i trener pionira Ilija Babić  pauzu su iskoristili tako što su svlačionice doveli u stanje kakvo imaju i veći klubovi od NK Travnik. 

"Uz pomoć roditelja i naših dragih prijatelja uspjeli smo prikupiti određeni dio sredstava i tako renovirati svlačionicu, kako bi naša djeca imala bolje uslove za rad. Sredstva smo uložili u popravku mokrog čvora, tako da sada naši mališani imaju toplu vodu i mogućnost tuširanja poslije treninga. Također smo uspjeli proširiti svlačionicu i u planu nam je da se montira projektor kako bi mogli svi zajedno raditi na analizi utakmice. Ono što nas također raduje je i nova sušilica koja će olakšati posao našoj djeci kao i njihovim roditeljima, jer neće više morati prljave dresove da nose kući. Pored krečenja i novih prostirki, mališani su dobili i četiri garniture dresova za trening, tako da će uvijek imati suhu i čistu opremu za treniranje", kazao je Beganović. 

Trener Babić je prezadovoljan onim što je urađeno i istakao da će mnogo boljim uslovima nego što su bili uz naporne treninge nastaviti tamo gdje su stali, a to je dominacija u Pionirskoj ligi i kao cilj je postavljen zadržavanje prve pozicije. Babić je uputio i poziv za sve zainteresovane mališane da dođu na trening u NK "Travnik" i započnu treninge u zdravoj i sportskoj atmosferi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi