Sve je dogovoreno: Manchester United besplatno pustio Alexisa Sancheza!

Čileanac ostaje Interov

Sve je dogovoreno: Manchester United besplatno pustio Alexisa Sancheza!

E. Škorić

Manchester United se želio riješiti Alexisa Sancheza, pa je na kraju Čileanca pustio da ode bez ikakve odštete.

Sanchez je u januaru 2018. godine plaćen 70 miliona eura i dobio je legendarnu sedmicu u Manchesteru, ali ispostavit će se kao jedno od najgorih pojačanja ovog tima.

Iz nekog razloga Čileanac nije uspio da u Engleskoj pruže igre kakve je pružao u Udineseu i Barceloni. Čak je i u Arsenalu imao dobrih partija, no po prelasku u Manchester je potpuno pao.

Postigao je pet golova na 45 mečeva i njegova cijena je znatno pala, a United je morao da nastavi da ga plaća 500.000 funti sedmično. Nakon 18 mjeseci u Manchesteru klub ga je odlučio posuditi Interu, gdje je opet došao koliko-toliko do izražaja.

Na kraju, ostat će u Interu i potpisati ugovor sa ovim klubom. Italijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da su postignuti dogovori obje ekipe i da će Sanchez bez odštete iz Uniteda preći u Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Inter i Manchester United su sada blizu da pronađu dogovor za Alexisa Sancheza. Inter će ga dobiti na stalno njegov ugovor. Posljednji detalji uskoro trebaju biti završeni. Osobni su uvjeti već dogovoreni", napisao je Romano na Twitteru.

S oduševljenjem su tu vijest primili navijači Manchestera, ali ipak, neki vjeruju da se moralo uzeti barem 10-15 miliona eura. U međuvremenu, Crveni vragovi rade na dovođenju Jadona Sancha iz Borussije Dortmund.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Kad te neko pusti besplatno, onda znaš da si igračina
5 3
red devil mo
Mogli bi dobit i Smallinga a sve kako bi u suprotnom pravcu otišao Skriniar.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije