Sve prvoplasirane ekipe u četvrtfinalu

Prvi put u historiji SP-a

Sve prvoplasirane ekipe u četvrtfinalu

Po prvi put u historiji svjetskih prvenstava mjesta u četvrtfinalu zauzele su one selekcije koje su osvojile prvo mjesto u svojoj grupi.

Nakon dva danas pauze koji slijede danas i sutra već u u petak i subotu će se voditi borba za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Pobjednici utakmica koje se igraju u petak sastaće se u polufinalu, pa će se sigurno gledati evropsko - latinoamerički okršaji, jer su na programu dueli Francuska - Njemačka i Brazil - Kolumbija. 

Za drugi polufinalni duel, subotnja borba će izgledati nešto drugačije. Čast CONCACAF zone braniti će Kostarika, a najveće iznenađenje Mundija tražiti će novu senzaciju, ovoga puta protiv Holandije, dok će reprezentacija Argentina, koja je završila kao prva u grupi F gdje je igrala i reprezentacija BiH, za protivnika imati selekciju Belgije, koja će u kvalifikacija za naredni EURO biti prvi konkurent našem nacionalnom timu.

Rezultati osmine finala:
Brazil - Čile 1:1 (3:2 pen.)
Kolumbija - Urugvaj 2:0
Holandija - Meksiko 2:1
Kostarika - Grčka 1:1 (5:3 pen.)
Francuska - Nigerija 2:0
Njemačka - Alžir 2:1
Argentina - Švicarska 1:0
Belgija - SAD 2:1

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Četvrtfinale:
Petak:
Francuska - Njemačka, Maracana, Rio de Janeiro (18:00)
Brazil - Kolumbija, Arena Castelão, Fortaleza (22:00)

Subota:
Argentina - Belgija, Estadio Nacional Mane Garrincha, Brazilija (18:00)
Holandija - Kostarika, Arena Fonte Nova, Salvador (22:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.