Sve spremno za rukometni spektakl

U Živinicama sjajna atmosfera

Sve spremno za rukometni spektakl

Ostalo je još samo nekoliko dana do velike rukometne fešte u Živinicama. Naime Rukometni klub Konjuh ponovo nastupa na ino sceni u okviru Challenge kupa.

U doba teške materijalne situacije kada svi bh. sportski kolektivi jedva sastavljaju kraj s krajem, Živiničani su otišli stepenicu više. Naime, zahvaljujući podršci općine i sponzora, te zaljubljenika u rukomet, bit će organizatori cjelokupnog turnira Grupe B ovog međunarodnog rukometnog takmičenja.

Pored Konjuha u ovoj grupi se nalaze i ekipe srbijanskog Partizana, bjeloruskog Arkatrona i engleskog Manchestera. Utakmice su na programu 1., 2. i 3. oktobra, a prema riječima uprave Stolara sve je spremno za ovaj sapektakl.

„Upravo smo završili vize za Bjeloruse i već sada mogu reći da smo potpuno spremni za početak turnira. Naši gosti u BiH dolaze 30. septembra. Rukometaši Arkatrona i Manchestera bit će smješteni u hotelu „Tuzla“, dok će Partizan biti smješten u živiničkom hotelu „Jet star“.“, kaže Emir Hadžiavdić, direktor RK „Konjuh“.

On je otkrio da troškovi cjelokupne organizacije ovog takmičenja iznose oko 40 hiljada KM i da su ta sredstva već obezbijeđena.

Gledajući sa rukometne strane, za Živiničane će ovo biti veliki izazov. Oni su pred početak nove sezone odlučili promijeniti smjer klupske politike. Za trenere je dovoden iskusan stručnjak Nikola Marković koji na okupu ima uglavnom mlade rukometaše iz Konjuhovog pogona koji su predvođeni sa nekolicinom iskusnijih igrača poput Dušana Bozoljca koji je stigao iz sarajevske Bosne.

Kako kažu, od prolaska dalje neće odustati, a kao najveće konkurente u ostvarenju cilja vide Beograđane i Bjeloruse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.