"Sve susjedi, bit će zanimljivo"

Naši protivnici u grupi C, Hrvatska i Ante Tomić

"Sve susjedi, bit će zanimljivo"

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Ante Tomić, imao je sezonu iz snova. Nakon izbora u najbolju petorku ACB lige (petorku koju predvodi) i nakon produženja ugovora sa Realom sve 2015 godine, ugovora koji će mu donijeti "sitnicu" od jednog miliona eura po sezoni, polako i u miru može krenuti u razmišljanja o nadolazećem Eurobasketu u Litvaniji.

Ovakvom tempiranju vremena koje je donijelo pogled prema Litvaniji, pridonio je i prerani poraz, za Real uvijek prerani poraz u polufinalu košarkaškog prvenstva Španije kojeg su Kraljevi izgubili od senzacije sa Pirineja, Bilbao BB-a.

Ovaj igrač će tako predvoditi Hrvatsku koja je na prošlom svjetskom prvenstvu u Turskoj završila na razočaravajućem 14. mjestu.

"U prošlosti smo imali te velike igrače, ali najveći pritisak proizlazi iz toga što nismo osvojili medalju preko 15 godina. Svi očekuju nešto od nas, ali mi se uvijek vratimo praznih ruku. Želimo to promijeniti", kaže ovaj mladi igrač Repešine selekcije od kojeg se mnogo očekuje na narednom EP-u u Litvaniji, te dodaje.

"Kad smo se skupili prošle godine, imali smo problem s uklapanjem svih pojedinaca u cjelinu. Mislim da smo puno naučili. Hemija u momčadi je bila odlična, ali na parketu nismo imali dovoljno strpljenja ni vjere jedni u druge."


Hrvatska je u balkanskoj grupi C gdje je favorit Grčka, a tu su i Makedonija, Crna Gora, ali i naša selekcija. O samoj skupini Tomić je iznio kratko mišljenje:

"To su sve susjedi, bit će zanimljivo",  kazao je Tomić kojeg naš reprezentativac Mirza Teletović veoma dobro poznaje nakon mnogobrojnih utakmica Caje Laborala i Reala iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti