Sve utakmice u sjeni derbija na Old Traffordu

Mourinho i Conte u centru pažnje

Sve utakmice u sjeni derbija na Old Traffordu

Sve utakmice liga petice koje se igraju ovog vikenda bit će u sjeni velikog derbija između Manchester Uniteda i Chelseaja na Old Traffordu.

Jose Mourinho i Antonio Conte su imali dosta verbalnih okršaja u posljednje vrijeme i sigurno je da su time dodatno podgrijali atmosferu pred ovu utakmicu, koja bi inače mogla biti jedna od ključnih za oba tima kada je u pitanju borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Manchester United igra sjajno ove sezone na domaćem terenu i ima 10 pobjeda, dva remija i poraz. S druge strane, Chelsea je sasvim solidan u gostima jer ima sedam pobjeda, tri remija i poraza.

MOZZART nudi kvotu od 2,40 na pobjedu Manchester Uniteda, dok je kvota na trijumf ekipe Antonija Contea 3,10. Za koga ste vi?

Jedan od zanimljivijih parova je i onaj Crystal Palacea i Tottenhama. Iako je Tottenham veliki favorit na ovom meču, svakako da se ne traba otpisivati ekipa Palacea koja ima samo jedan poraz kući na posljednjih pet mečeva. Pored toga, ostvarila je dvije pobjede, ali i dva remija od kojih je jedan protiv Manchester Cityja. S druge strane, Tottenham dva posljednja meča u gostima nije dobio. MOZZART nudi kvotu na Pijetlove od 1,50, dok je kvota na eventualnu pobjedu Palacea 6,50.

U Njemačkoj se igra veoma zanimljiv meč između Bayer Leverkusena i Schalkea. Radi se o ekipama koje nerijetko igraju za gol više što govori i njihova gol razlika. Schalke je na posljednjih pet mečeva čak četiri puta odigrao 'oba daju gol', a mnogi smatraju ovaj par privlačan upravo za ovo tipovanje. MOZZART nudi kvotu na takvo tipovanje 1,65.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Došla je na red i italijanska Serija A u kojoj veliki derbi igraju Roma i Milan. Roma je nakon velike krize uspjela da se izvuče i da upiše tri vezane pobjede, dok je Milan ponovo sjajan i ima četiri pobjede na posljednjih pet mečeva. Dakle, sigurno nas očekuje neizvjesna utakmica, a na vama je da procijenite ko je favorit. Kvota na pobjedu Rimljana iznosi 1,95, a na Milan je veoma privlačna (3,90).

Za kraj ćemo izdvojiti i finale engleskog Liga kupa koje se igra u nedjelju između Manchester Cityja i Arsenala. City će sigurno biti favorit na ovom meču, a kvota od 1,62 je veoma solidna.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi