Sve više navijača na stadionima Premijer lige: Brojke su sjajne!

Zenica i Mostar u centru pažnje

Sve više navijača na stadionima Premijer lige: Brojke su sjajne!

Samir Mlaćo

U danima vikenda odigrani su susreti 2. kola Premijer lige BiH. Uzbuđenja nije nedostajalo, a posebnu pažnju privukla su dva derbija.

Čelik i Sarajevo remizirali su u Zenici u spektakularnoj atmosferi (0:0), dok je Zrinjski u gradskom derbiju savladao FK Velež 1:0. Jedini pogodak djelo je kapitena Veleža Denisa Zvonića koji je zatresao vlastitu mrežu.

Vidjeli smo 11 pogodaka u šest mečeva, ali ono što svakako vrijedi istaći jeste sjajna posjeta.

Čak 9.500 gledalaca pratilo je meč na Bilinom Polju, dok je u Mostaru prisutno bilo 8.000.

Borac je pred 4.500 gledalaca savladao Zvijezdu 09, a 4.000 ispratilo je sjajan meč Slobode i Širokog Brijega na Tušnju.

Željezničar je do prve gostujuće pobjede došao u Doboju kod Kaknja pred 1.500 gledalaca, a najmanje navijača u ovom kolu bilo je u Bijeljini gdje je Radnik savladao Tuzlu City sa sigurnih 3:0.

Meč na Gradskom stadionu u Bijeljini privukao je tek 500 gledalaca.

Kada sve saberemo dolazimo do brojke od 28.000 gledalaca koji su pratili uživo mečeve 2. kola Premijer lige naše zemlje.

Posjeta u drugom kolu Premijer lige BiH (u zagradi broj gledalaca):

NK Čelik - FK Sarajevo (9.500)

HŠK Zrinjski - FK Velež (8.000)

FK Borac - FK Zvijezda 09 (4.500)

FK Sloboda - NK Široki Brijeg (4.000)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost - FK Željezničar (1.500)

FK Radnik - FK Tuzla City (500)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elmedinn
E ,moj SAMIRE MLACO,jado jadni i ti novinar i kurac!!!!!!
12 0
Elmedinn
A,u Kaknju 15.000 gledalaca!!!!!E,moj Mlaco tebe treba mlatiti motkom ,za tvoje lapsuse.Poseri se i ti i tebi slicni novinari ovog sejackog portala,na vase kupljene diplome.Fujjj gamad propala.Babini i mamini sinovi kojima su roditelji prodavali dunume zemlje da im sinovi ne bi krali i obijali kioskei radnje,preko noci postadose kvazi novinari!Fujjjj...jebem ti ovaj seljacki primitivni sistem,kada vlada NEPOTIZAM-rodbinsko zaposljavanje.Sve kupljene diplome ,ni jednog novinara sa zavrsenim fakultetom zurnalistike
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi