Šved neće igrati za Rusiju protiv Bosne i Hercegovine
Foto: Alexey Shved (Rusija) (EPA)

Rusija oslabljena u Skenderiji

Šved neće igrati za Rusiju protiv Bosne i Hercegovine

Reprezentacija Rusije bit će oslabljena u duelu protiv Bosne i Hercegovine u Skenderiji. 

Njihov ponajbolji košarkaš Alexey Shved neće igrati jer ga klub nije pustio na reprezentativne obaveze. 

To znači da je selektoru Rusije Sergeju Bazareviču na raspolaganju sljedećih 15 košarkaša: Jevgenij Baburin (Lokomotiv Kuban), Dmitrij Kulagin (Lokomotiv Kuban), Mihail Kulagin (CSKA), Ivan Uhov (Parma Perm), Vitalij Fridzon (CSKA), Dmitrij Hvostov (Lokomotiv Kuban), Pavel Antipov (Lokomotiv Kuban), Semen Antonov (CSKA), Nikita Balašov (Pieno Zvaigzdes, Litvanija), Jevgenij Valijev (Zenit), Andrej Zubkov (Khimki), Stanislav Ilnitski (Lokomotiv Kuban), Sergej Karasev (Zenit), Vladislav Truškin (UNICS Kazan) i Artem Klimenko (Avtodor).

Podsjetimo, naša reprezentacija će Rusiju ugostiti u petak, 24. novembra u sarajevskoj Skenderiji. Podsjetimo da će naš tim tri dana kasnije gostovati kod Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi