Šveđani lagan zalogaj za Englesku: Gordi Albion polufinalu Mundijala!
Engleska krupnim koracima grabi ka velikom finalu (Foto: EPA)

Englezi bez problema do plasmana među četiri najbolje

Šveđani lagan zalogaj za Englesku: Gordi Albion polufinalu Mundijala!

M. Šljivak

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je danas u Samari lagano savladala selekciju Švedske sa 2:0.

Sasvim zasluženo je selekcija Garetha Southgatea došla do trijumfa. Šveđani nisu pokazali gotovo ništa i na kraju Engleska ide među četiri najbolje selekcije svijeta.

Očajnih pola sata u Samari u kojem osim slabog pokušaja Harryja Kanea nismo vidjeli ništa, prekinuto je pogotkom iz kojeg je Engleska stigla do vodstva. Ashley Young je ubacio iz kornera, a najviši u skoku je Harry Maguire koji pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela još jedna velika šansa za Engleze. Raheem Sterling je izašao sam pred golmana Švedske Olsena, ali je uprskao sve i nije uspio da pogodi.

Na odmor se otišlo vodstvom Gordog Albiona od 1:0, a prvu veliku šansu u nastavku propuštaju Šveđani. Marcus Berg je u 47. minuti sjajno gađao glavom, ali Jordan Pickford sjajno brani i spašavaju svoju selekciju.

Potom su Englezi krenuli u napad. Pleli su mrežu oko gola Švedske, a u 59. minuti stižu i do drugog gola. Fantastično ubacivanje Lingarda u mrežu šalje Dele Alli za sigurnih 2:0

Četiri minute nakon primljenog gola Švedska ponovo propušta veliku šansu. Claesson je šutirao, ali Pickford ponovo čudesno brani i promjene rezultata nije bilo.

Ostatak meča ne donosi previše. Šveđani jednostavno nisu mogli da se vrate u meč i Englezi su lagano završili posao i odlaze u polufinale Mundijala, gdje ih čeka pobjednik duela Rusija - Hrvatska.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Švedska - Engleska 0:2 (Maguire 30', Alli 59')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Švedska: Olsen, Krafth, Lindelof, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg, Toivonen, Berg.

Engleska: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Young, Trippier, Henderson, Lingard, Alli, Sterling, Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi