Šveđani najbolji, u eliti i Poljaci
Juniori Švedske proslavljaju pobjedu

Završeno Juniorsko EP B Divizije

Šveđani najbolji, u eliti i Poljaci

Proglašenjem pobjednika večeras je u Sarajevu završeno Evropsko juniorsko košarkaško prvenstvo B Divizije (U 18) koje je na kraju okončano trijumfom selekcije Švedske.

Mladi Šveđani su u finalu nadigrali vršnjake iz Poljske, a ove dvije reprezentacije će naredne godine igrati u A Diviziji, tačnije, elitnom razredu evropske košarke.

Švedska je potvrdila da je u ovoj konkurenciji daleko najbolja ekipa. U dosadašnjem toku prvenstva nije osjetila gorčinu poraza, a u finalu je bez većih problema nadigrala Poljsku sa 87:71.

Šveđani su imali i MVP-a Prvenstva, a to je Czerapowicz koji je svim protivnicima ubacivao uglavnom dvocifren broj poena.

Naša selekcija nije razočarala iako se očekivao proboj u polufinale. No, u ovom trenutku izabranici trenera Ivana Velića, desetkovani povredama, nisu imali snage za više od 8. mjesta u konkurenciji 21 selekcije. Možda se više očekivalo od Crne Gore, ali za utjehu su joj pripale bronzane medalje.

Treba spomenuti da je Košarkaški savez BiH, uz pomoć Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva odlično organizovao ovu značajnu evropsku manifestaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.