Starčević potopljen u Švedskoj!

Težak poraz U21 selekcije

Starčević potopljen u Švedskoj!

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Borasu od selekcije Švedske u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 4:0.

Još jednu jako lošu partiju odigrao je tim Slobodana Starčevića i poraz je u ovom duelu bio neizbježan.

Bh. tim prvi prijeti u ovom meču. Đokanović dobro šutira u trećoj minuti sa 30 metara, a lopta odlazi tik pored gola.

Švedska jako brzo uzvraća. Sarr se našao sam pred Ćetkovićem, ali golman reprezentacije BiH to odlično brani.

Domaća selekcija iz svoje druge šanse na utakmici stiže do pogotka. Milojević je srušio Vagića u kaznenom prostoru u 24. minuti, a rumunski sudija Muntean pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost preuzima napadač Manchester Uniteda Anthony Elanga. Precizno je pogodio za prednost Švedske od 1:0.

Oglasi

Novi problem bh. selekciju zadesio je u 35. minuti. Povrijedio se Ivan Bašić i nije mogao nastaviti meč.

Četiri minute kasnije Elanga je u novoj šansi. Dobar šut sa vrha kaznenog prostora završava tik pored gola bh. selekcije.

Nadoknada prvog dijela ipak donosi još jedan gol u mreži izabranika Slobodana Starčevića. Hussein spektakularno loptom izbacuje odbranu BiH, Walemark dolazi do nje i pogađa za 2:0 nakon 45 minuta igre.

Nastavak meča donosi poprilično slabu utakmicu. Dosta je tu bilo prekida, a Švedska je imala nešto bolje šanse.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 75. minuti. Đokanović gubi loptu na 40 metara od gola, ona brzo dolazi do Elange koji zabija za 3:0.

Oglasi

Dvije minute kasnije novi gol u mreži Ćetkovića. Hussein je pobjegao odbrani, golman BiH bespotrebno izlazi sa gola, a Hussein asistira rezervisti Nygrenu koji zabija za 4:0.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta i tim Slobodana Starčevića je još jednom prikazao zaista blijedo izdanje. Pukom srećom izbjegnut je još teži poraz u ovom meču, a bh. tim nije ni pogledao kako treba na gol protivnika.

Očigledno je došlo vrijeme da se pravi novi tim sa novim selektorom jer u ostatku kvalifikacija se ne može napraviti ništa.

Kvalifikacije za EP

Švedska - BiH 4:0

Švedska: Brolin, Ali, Ousou, Vagić, Svensson, Walemark, Gustavsson, Hussein, Elanga, Sarr, Hajal.

BiH: Ćetković, Barišić, Milojević, Nikić, Osmić, Begić, Đokanović, Mešinović, Mašić, Bašić, Savić.

Top Komentari

CheGuevara_
Mrš ubleho hebo li ti Vico komplet familiju!
30 2
*p!p!t@*
Nije Starčević nego menadžerska prćija...
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi