Švedska deklasirala Srbiju
Šveđani su tokom cijelog susreta imali rezultatsku prednost

U borbi za 7. mjesto na SP

Švedska deklasirala Srbiju

Na krilima raspoloženog Mattiasa Gustaffsona koji je ima stopostotan učinak (7/7), reprezentacija Švedske deklasirala je Srbiju rezultatom 37:29 i tako osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Protivnik našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nisu mogao parirati raspoloženim Šveđanima, koji su već nakon deset minuta igre imali četiri gola prednosti (7:3). Ipak, izabranici selektora Jovice Cvetkovića devet minuta kasnije stigli su na gol zaostatka, ali su Skandinavci ponovo konsolidovali redove i opet otišli na „plus 4“, koliko je bilo i na poluvremenu (20:16).

Tokom drugog poluvremena Šveđani su konstatno držali osam golova prednosti, a naše istočne komšije minut prije kraja susreta imali su i devet golova zaostatka (28:37).

Najefikasniji igrač utakmice bio je već pomenuti Gustaffson, a kod pobjedničke reprezentacije solidni su bili i Jones Kallman (6) i Oscar Carlen (5). Sa druge strane Nenad Vučković i Marko Vujin postigli su po pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti