Švedska - Engleska, Crna Gora - Poljska
Bh. juniori nisu ušli u polufinale

Evropsko juniorsko EP B Divizije

Švedska - Engleska, Crna Gora - Poljska

Švedska - Engleska, Crna Gora - Poljska, polufinalni su parovi Juniorskog Evropskog prvenstva (U 18) B Divizije koje se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Finalisti prvenstva od naredne sezone nastupaće u A Diviziji, odnosno elitnom razredu evropske košarke.

Čini se da su na tom putu nezaustavljivi mladi Crnogorci koji još uvijek nisu osjetili gorčinu poraza, dok je u duelu Švedske i Engleske nezahvalno prognozirati pobjednika.

Naša reprezentacija igraće za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi protivnik biće Holandija. Meč će se igrati u dvorani KSC «Slavija» od 18.30 sati.

Razlog za eliminaciju iz polufinala je činjenica da nismo bili kompletni, ali bez obzira na sve, bh. mladićima treba odati priznanje za sve što su prikazali u prve dvije faze takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.