Švedska ima dostojne zamjene za Anderssona

Jakobsson i Persson novi desni bekovi

Švedska ima dostojne zamjene za Anderssona

Švedski selektorski dvojac Staffan Olsson i Ola Lindgren do posljednjeg trenutka je vjerovao kako će na EP u Danskoj moći računati na svog najboljeg igrača Kima Anderssona. 

Međutim, nakon što je zbog operacije ramena postalo jasno da će Šveđani u Danskoj za osam dana biti bez svoje prve zvijezde legendarni švedski dvojac se morao okrenuti drugim riješenjima na poziciji desnog vanjskog igrača. 

Odluak je pala na dva igrača, iskusnog Johana Jakobssona i mladog Magnusa Perssona. Olsson se nada kako ova dvojica igrača mogu dostojno zamijeniti najboljeg švedskog rukometaša posljednjih godina. 

"Izostanak Kima je veliki hendikep za naš tim, ali šta je tu, moramo gledati naprijed. Johan Jakobsson ove sezone igra odlično za Aalborg, kako u danskom prvenstvu tako i u Ligi prvaka, pa od njega možemo očekivati dobar turnir", poručio je Olsson. 

Pored 26-godišnjeg beka Aalborga za poziciju desnog vanjskog borit će se mladi 23-godišnji bek Drotta Magnus Persson, koji je do sada samo tri puta igrao za reprezentaciju. 

Međutim, sjajna sezona u dresu švedskog Drotta daje mu za pravo da se može nadati dobrom prvenstvu. Persson je nakon sedam kola vodeći strijelac Lige prvaka sa 46 golova što je dovoljan pokazatelj da je pred njim velika karijera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.