Švedska izgubila od Holandije

Prijateljski susret

Švedska izgubila od Holandije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Švedske poražena je danas u prijateljskom meču od selekcije Holandije rezultatom 69:62.

Nakon što su jučer teško poraženi 79:63, Holanđani su danas odigrali mnogo bolji meč i na kraju su zasluženo pobijedili.

Loše je domaća selekcija ušla u meč. Švedska je nakon prve dionice imala prednost 16:9, ali se domaći nisu predavali. Uspjeli su okrenuti meč u svoju korist i na odmor otići sa dva poena razlike, 30:28.

Holandija pruža mnogo bolju igru u trećem periodu. Imali su konstantno vodstvo, a u posljednji period ulaze sa plusom od pet poena, 49:44.

Ipak, završnica je bila neizvjesna. Šveđani su konstantno prijetili, ali u posljednje dvije minute mnogo bolja domaćih. Napravili su seriju od 8:1 i na kraju su došli do pobjede.

Holandiju su do pobjede vodili Henk Norel i Roeland Schaftenas sa po 13 poena, dok je kod Švedske, Alexander Lindqvist ubacio 16. Dvocifreni su još bili Gadderfors sa 12 i Pahlmbland sa 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti