Švedska korak do senzacije

Francuska teško do polufinala

Švedska korak do senzacije

M. Maksimović

Protivnik Turske u polufinalu Eurobasketa bit će očekivano Francuska koja je neočekivano teško pobjedila Švedsku 87:83.Šveđanke su odigrale odličnu utakmicu, možda i najbolju na cijelom turniru i malo je nedostajalo da kreiraju veliku senzaciju.

Francuskinje su krenule dobro, povele su 12:4, ali Šveđanje do prvog odmora stigle svoj zaostatak, čak su i povele koš razlike. U drugoj dionici stvari se počinju komplikovati po domaću selekciju, Švedska u dva navrata ima šest poena prednosti. U nastavku se je situacija skoro identična, sada Francuskije pokušavaju pobjeći, imaju +6 dvije i pol minute prije kraja treće dionice, ali u posljednju četvrtinu ulaze sa vodstvom 64:63.

Šveđanke, tri minute prije kraja vodie 73:77, ali u završnici ne mogu ništa pogoditi.Na drugoj strani u junakinju utakmice izrasta Dumerc sa tri vezane trojke. Kada je Lawson -Wade poentirala za 85:80, izgledalo je kako Francuska ima sigurnu pobjedu u rukama 25 sekundi prije kraja, ali tako nije mislila Key koja tricom vraća Švedsku.

Lawson-Wade pogođa još dva bacanja, Elin Eldebrink promašuje tricu i Francuska ide u polufinale.Frida Eldebrink je bila najefikasnija na parketu, ubacila je 21 poen, dok je kod Francuske sa 16 na kontu utakmicu završila Céline Dumerc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.